Maak kennis met Tracie May-Wagner: Publicist

Tracie May-Wagner is een indrukwekkend figuur als ze tegenover me zit in een van de populairste restaurants van Saigon. Als toonaangevende PR-agent en journalist met een rijke professionele geschiedenis die verschillende continenten bestrijkt, werkt Tracie sinds het begin van dit jaar samen met het Modmo-team, waar ze onze PR en de wereldwijde lancering van onze Saigon-fietsen afhandelt.

PR-agent Tracie May-Wagner

Tracie May-Wagner

We hebben afgesproken om te praten over wie ze is, wat haar drijft en hoe ze bij Modmo terecht is gekomen.

Ik open met het voor de hand liggende.

Dus laten we beginnen met wie je bent en wat je doet?

"Mijn naam is Tracie May-Wagner, binnenkort gewoon Tracie May." Tracie leunt achterover in haar stoel. “Ik doe al zo’n 22 jaar aan Fashion, Lifestyle en Luxury PR.”

"Mijn huidige bedrijf, May-Wagner Public Relations, richt zich op mode, lifestyle, luxe, fitness, gastvrijheid, gezondheid en welzijn en schoonheid."

Waar is het allemaal begonnen?

“Ik begon als acteur en model. Ik heb een heleboel films en theater en tv gedaan, maar toen werd ik 30 en was ik Angelina Jolie nog niet. Ik bedoel, ik had een heel beroemde B-filmactrice kunnen worden en ik wilde gewoon niet dat dat mijn carrière zou zijn.

Tracie in haar modellen- en acteerdagen

"Dus ik had zoiets van" oké, nou, ik kan met mensen praten, mensen luisteren naar me, ik ben slim, dus ik word publicist ", en ik had genoeg geld gespaard om gewoon te kunnen overslaan de rij. Dus lanceerde ik een showroom genaamd Fabulous PR en het werd uiteindelijk het beste boetiekbureau aan de westkust voor opkomende modemerken.

“Ik deed dat een tijdje en begon veel modeshows te produceren... en merken te managen, en toen wilde een van de ontwerpers die mijn bureau onder zijn hoede had dat ik voor hem in-house ging werken, dus werd ik Vice President Global Communications voor een zeer populair merk genaamd Monarchy Clothing.”

"Ik heb geholpen bij het ontwikkelen van een duurder merk voor een Monarchy, genaamd Monarchy Black, en ik heb het in première gebracht - het was het eerste label dat zijn collectie in première liet gaan op de catwalk tijdens de New York Fashion Week."

Tracie met Miss J Alexander van America's Next Top Model

"Ik was een tijdje bij Monarchy en toen begon ik mijn huidige bedrijf, May-Wagner Public Relations."

Je was toen nog in de VS. Wanneer en waarom ben je naar Saigon gekomen?

"Nou, ik werd 50 en ik had het gevoel dat ik vastzat in een hamsterwiel... Ik wist dat ik iets moest veranderen."

“Mijn zus en mijn zwager waren een jaar eerder naar Saigon verhuisd, dus ik dacht: kijk, ik kan overal PR doen. Ik ga naar Saigon en heb mijn eigen Julia Roberts "Eat Pray Love"-moment en blijf een maand in Saigon en ga dan door Zuidoost-Azië reizen, terwijl ik nog steeds voor mijn klanten zorg, wat ik kan doen als zolang ik wifi heb…”

“En toen sloeg COVID toe.”

Je zat dus vast.

"Ja. En toen, twee weken nadat ik aankwam, kreeg mijn zwager dat vreselijke telefoontje dat zijn moeder op sterven lag en dat hij op het volgende beschikbare vliegtuig naar de Verenigde Staten moest stappen, anders zou hij het missen. Dus hij en mijn zus pakten letterlijk elk een handbagage in en zeiden: 'Kun je de kinderen vijf dagen aan? Over vijf dagen zijn we terug.”

Tracie met Jennifer Coolidge en Adina Porter

“Het bleek dat zijn moeder patiënt nummer 200 was in de VS met COVID. Ze overleefde het, maar na alle lockdowns en testen moesten ze weer 14 dagen in quarantaine en tegen de tijd dat alles achter de rug was, had Vietnam zijn grenzen gesloten en konden ze niet meer terug.”

Tracie buigt zich naar voren en laat me achter om voor een achtjarige en een tienjarige te zorgen, beide jongens - ik heb geen kinderen - in een vreemd land, in een vreemde stad, tijdens een pandemie, in een taal die ik niet ken. niet spreken, in een land dat ik niet ken.”

Tracie gaf de kinderen thuisonderwijs totdat hun ouders tien en een halve maand later terugkwamen. Ik vraag haar hoe dat ging.

“Ik bedoel, 'nieuwe wiskunde', dat is een ding, maar ik ken de 'nieuwe wiskunde' niet! Ik kan nauwelijks de oude wiskunde! ze lacht: "Weet je, het was echt een interessante situatie en wat ik ervan heb geleerd, is dat als ik dat kan bereiken, er absoluut niets is dat ik niet kan doen."

Dus wat gebeurde er daarna - wanneer begon je met Modmo te werken?

“Het is eigenlijk een grappig verhaal. Ik heb in mijn carrière veel geluk gehad dat ik mijn klanten nooit heb hoeven zoeken. Al mijn klanten zijn naar mij doorverwezen... Maar hier, weet je, aangezien ik geen Vietnamees spreek, ik ben een expat, ik had geen werkvergunning... Er waren al die belemmeringen voor me om hier een baan te krijgen en ik moest in mijn levensonderhoud voorzien, dus ik zag deze advertentie online verschijnen voor een parttime PR-persoon om de wereldwijde lancering van een high-end e-bike-bedrijf af te handelen.

Tracie in Ho Chi Minh-stad

Tracie May-Wagner

“Ik solliciteerde en ongeveer twee weken later kreeg ik een bericht van de CEO van Modmo, Jack, aan de WhatsApp-groep die we hebben voor mijn wooncomplex, waarin hij zei dat hij een soft launch-feestje hield voor Modmo, het bedrijf waarvoor ik had gesolliciteerd. Hij woont vier villa's bij mij vandaan en ik was afgelopen zomer bij hem thuis geweest voor een feestje, dus ik had hem eigenlijk al ontmoet!'

“Dus ik ging daarheen, ik was als Jack, ik solliciteerde letterlijk naar deze baan, ik weet dat je op zoek bent naar een publicist! Ik had een interview en ze realiseerden zich dat ik de juiste persoon was om hun wereldwijde lancering te doen.”

Sindsdien werkt Tracie samen met het Modmo-team om ons wereldwijd te vertegenwoordigen. Ik vraag haar wat onze fietsen zo bijzonder maakt vanuit PR-oogpunt.

"Uit mijn ervaring met fietsen is dat hij zo aerodynamisch is - het is niets om er gewoon de snelheid op te verhogen en plotseling ga je sneller, het is niet schokkerig, je voelt geen enkele versnelling erin - als een beginner dat zijn de dingen die mij zijn opgevallen. Ik vind het buitengewoon.”

Saigon+

De Saigon+

“Mijn doel bij het werken met Modmo is om naast de technische en wielertijdschriften echt geweldige pers te verzamelen, wereldwijd, in de luxe- en lifestylemarkten. Dingen zoals GQ, of Esquire of dat soort tijdschriften waar ze op zoek zijn naar dat fantastische luxeartikel voor "de man met geld"... Dat is echt het doel voor mij, om Modmo ongelooflijke bekendheid te geven in dat rijk."

Geweldig! Dus laatste vraag, wat is het met Modmo dat bij jou resoneert?

“Ik geloof echt in de waarden van Modmo als kernwaarden van mezelf - zaken als zero-emissie. Ik denk niet dat iemand perfect milieuvriendelijk kan leven, maar ik geloof dat als we allemaal een inspanning doen, individueel, om iets te proberen om impact te hebben, hoe klein of groot dat iets ook is, het de opwarming van de aarde zal beïnvloeden, het zal de klimaatverandering beïnvloeden, het zal de ecologische voetafdruk beïnvloeden die de wereld collectief op deze planeet legt.”

"En ik denk dat wat Modmo doet revolutionair is."