Ruiterverhalen: Bill Moulton - de helft van de tijd, twee keer zoveel vrijheid

Bill Moulton is een van onze eerste MODMO-klanten. Sinds COVID werkt hij vanuit huis en toch zegt hij dat hij meer dan ooit beweegt vanwege de mobiliteit die zijn Saigon-fiets hem brengt.

Bill ontving zijn Saigon-fiets in april en rijdt erop sinds de dag dat hij hem uit de doos haalde. We maakten een praatje om meer te horen over zijn feedback en wat de Saigon in zijn dagelijks leven heeft gebracht.

Bill, een van de eerste klanten van MODMO, beoordeelt de Saigon

Waarom heb je geïnvesteerd in een Saigon-fiets?

Ik had iets nodig om met minimale inspanning snel thuis te komen, want ik wilde niet overal zwetend opduiken. Dus dat was waarschijnlijk een van de belangrijkste redenen waarom ik het kreeg.

Sindsdien heeft het me veel meer vrijheid gegeven omdat het mijn transport min of meer halveerde. Ik woon in het stadscentrum van Dublin, dus er is duidelijk veel opstopping en veel verkeer. Met de Saigon-fiets kan ik in 35 minuten naar huis, waar mijn ouders in de buitenwijken wonen, waar het vroeger een uur duurde in een overvolle, walgelijke zweterige bus.

Je kunt onze fietsen exclusief kopen via onze website, MODMO.io. Je kunt ook List n Ride-locaties in steden in heel Duitsland bezoeken om een ​​Saigon e-bike uit te proberen voordat je investeert. We werken eraan om deze testritten buiten Duitsland uit te breiden, zodat iedereen de kans krijgt om hun Saigon S of Plus uit te proberen voordat ze tot aanschaf overgaan . regelmatige updates over waar we naar toe uitbreiden. We houden je op de hoogte!

Welke kenmerken of functies van de fiets springen er echt uit voor jou?

Bij mij zijn het de ingebouwde lampjes. Op mijn loopfietsen zouden mijn lichten worden gestolen, of ik zou ze kwijtraken of ze vallen eraf of iets dergelijks, en als de lichten in de fiets zijn geïntegreerd, wordt het gewoon zoveel gemakkelijker. En natuurlijk ziet het er ook heel cool uit, en ze zijn echt helder.

Met de banden moet ik nog een lekke band krijgen, en ik kreeg elke week lekke banden, dus het is erg handig om gewoon een beetje vertrouwen in het wiel te hebben.

De banden op onze beide modellen zijn Kenda 700c x 40 met K-Shield lekbescherming. Bekijk de Saigon S en de Saigon + voor meer informatie over hun specificaties en alle vertrouwde partners waarmee we samenwerken. Je kunt ook deze blogpost bezoeken voor informatie over hoe we stedelijke mobiliteit heroverwegen.

Bent u een fietser of is uw verplaatsingen per fiets een totaal nieuw concept voor u?

Ik had vroeger een fixiefiets met één versnelling en ik fiets ook op de stadsfietsen rond Dublin - die je gewoon kunt oppakken en gaan. Ik zou eerlijk gezegd nergens in het centrum een ​​fiets willen achterlaten voor het geval er wordt beroofd, dus ik fiets graag gewoon van A naar B en laat hem staan.

Waar gebruikt u uw Saigon het vaakst?

Nou, ik had een maand vrij van werk in juli, dus ik sprong eerlijk gezegd elke dag misschien wel 60 km op de fiets, gewoon naar huis fietsen, fietsen om mijn vrienden te zien, naar de sportschool gaan. De Saigon is ook verrassend licht - ik moet hem elke dag op mijn schouder vier trappen op dragen om thuis te komen en met de Saigon is dat geen probleem.

Ik heb vorige week ook een stukje door Ierland gefietst en dat was de eerste keer dat ik de volle accu van de fiets op had. We wilden niet te intensief trainen omdat we er een heel weekend mee bezig waren, dus het was fijn om de mogelijkheid te hebben om het rustig aan te doen en door te rijden met trapondersteuning, en daar natuurlijk veel sneller te komen dan op een loopfiets. We zullen zeker meer van die reizen verder op de weg doen.

Hoe dramatisch het ook klinkt, de Saigon heeft de afgelopen maanden beslist mijn leven veranderd, gewoon door veel meer deuren te openen en me veel meer vrijheid te geven. Ik kijk ook zeker uit naar de volgende modellen die voor ons liggen. Hopelijk eentje met vering!

MODMO-klant Bill, dagelijks fietsen (links) en roadtrippen (rechts)

Dagelijks fietsen (links) en roadtrippen (rechts)

Dat roept de vraag op over de veiligheid van uw Saigon - wat vindt u van onze antidiefstalfuncties?

Ik vind het gewoon een geweldig idee. In de stad Dublin worden veel fietsen gestolen, het is behoorlijk erg. Ik kocht een motorslot, een grote ketting, om het voor mijn Saigon een stuk moeilijker te maken om beroofd te worden. Dus ik denk dat de app-functie onwerkelijk is - om de melding op je telefoon te krijgen en als je fiets toch wordt beroofd, kun je de locatie gewoon aan de politie doorgeven of je kunt er zelf heen gaan.

Een beetje extra veiligheid ook met een alarm op de fiets of zoiets zou ook cool zijn.

We zijn het erover eens dat een alarm geweldig zou zijn en we denken erover na om dit voor toekomstige modellen te implementeren. Nogmaals, we hebben veel opties om op de hoogte te blijven van ons nieuws, dus zorg ervoor dat je je abonneert of volgt als dit iets is dat je wilt doen.

Heeft u uw fiets moeten repareren en hoe was dat?

Ja, maar veel fietsenwinkels in Dublin werken niet met elektrische fietsen, dus ik had een paar fietsenwinkels gebeld voordat ik er een vond.

We zetten ter plekke in Europa reparatiepartners op om het voor MODMO-klanten gemakkelijker te maken om goede, betrouwbare fietsenmakers te vinden. Binnenkort meer!

Heeft u problemen ondervonden bij het opzetten van uw Saigon?

Het kwam gemonteerd in een grote doos en ik denk dat ik alleen de peddels hoefde te bevestigen en het stuur recht te zetten. Dat stond allemaal goed uitgelegd in de handleiding en het was echt makkelijk om te doen. Toen moest ik de fiets gewoon wakker maken door hem een ​​paar seconden aan te sluiten.​​

Voor mij had de beschrijving van het eruit halen en plaatsen van de batterij iets beter gekund, vooral met dat kleine handvat dat los op de mijne zat.

De beste manier om de batterij van al onze e-bike-modellen op te laden, is door deze aan te sluiten via de mod-dop. Dat gezegd hebbende, soms is het handig om de accu eruit te kunnen halen en mee te nemen naar een stopcontact waar je misschien niet bij kon als de accu nog in je fiets zat.

We hebben veel How To-video's op ons YouTube-kanaal die dieper ingaan op verschillende aspecten van onze fietsen en het verwijderen en installeren van de batterij is daar een van. Bekijk hier de video over batterijen en voel je vrij om op abonneren te klikken voor gemakkelijke toegang tot al onze How To's. Je kunt ook contact opnemen met de klantenservice op hello@modmo.io als er een How To is die je graag zou willen zien die we nog niet behandelen.

Dagelijks fietsen (links) en roadtrippen (rechts)

Heb je nog andere punten van feedback voor ons?

Ik zou graag wat schorsing willen. De wegen in Dublin zijn verschrikkelijk, er zijn zoveel kuilen en scheuren en het is gewoon zo'n hobbelige rit. De Saigon heeft het redelijk goed gehouden, maar als MODMO een fiets met wat vering uitbrengt, zal ik hem zeker krijgen - een beetje vering zal een wereld van verschil maken.

Op dit moment brengen we geen fiets met vering uit, maar we zullen er in de toekomst zeker naar kijken terwijl we groeien en nieuwe modellen ontwikkelen. Het was geweldig om deze feedback van Bill te horen en we waarderen de inbreng van onze klanten in alle aspecten van onze ontwikkeling enorm, dus als je ideeën of verzoeken hebt, stuur dan een e-mail naar hello@modmo.io om ons klantenserviceteam hiervan op de hoogte te stellen.

Bill vond ook de zijruiten op de Saigon vrij kwetsbaar. Dit hebben we aangepast voor onze latere modellen en we bereiden ons voor om in de komende maanden nieuwe stadslichten te sturen voor bestaande klanten die modellen met de originele stadslichten kochten, zodat ze hun fietsen kunnen updaten. Blijf kijken.